6 steps: Sådan designer du et podie, der matcher dit produkt bedst muligt

Det handler om at stille de rette spørgsmål, inden du bestiller nye podier, så du undgår at købe katten i sækken. Med vores 6-trins-guide kan du være sikker på, at du kommer hele vejen i mål, så du får et podie, der dækker alle dine behov.

Når vi besøger butikker, er der podier overalt. Store og små – dyre og billige. Desværre ser vi også, at podier ikke altid understøtter det produkt, de prøver at vise, bedst muligt. Det kan skyldes en forhastet bestillingsproces, et stramt budget eller et manglende kendskab til, hvilke muligheder der findes på markedet. 

Det er vores erfaring, at det absolut vigtigste for at vælge det rette podie er, at du fokuserer på at finde den form og det materiale, der understøtter dit produkts egenskaber bedst muligt. Podiers ultimative mål er nemlig at udstille dit produkts bedste sider og samtidig skabe blikfang i butikken. Derfor kan det eksempelvis være smart at have et betonpodie, hvis du vil fremvise et råt ur eller bruge et rundt, gennemsigtig akryl-podie, hvis du vil fremhæve feminine smykker.

Her er de 6 steps, du skal igennem for at designe et perfekt podie

  1. Definér, hvordan dit produkt tager sig allerbedst ud
  2. Overvej om dit podie skal kunne sælge
  3. Fastlæg om podiet skal kunne genbruges til andre produkter
  4. Vælg hvilke markedsføringsmaterialer podiet skal kunne rumme
  5. Vælg podiets materiale og form
  6. Bestil en prototype og test

Lad os begynde med det første:

1) Definér, hvordan dit produkt tager sig allerbedst ud  

Det første spørgsmål, du bør stille dig selv, er: Hvordan ønsker jeg, at mit produkt skal præsenteres, når det ikke er i emballagen?

Her handler det grundlæggende om at definere, om dit produkt ser bedst ud, når det står op, hænger fra en holder, ligger ned eller måske ”svæver”. Og så skal du tænke over, om der er nogle særlige funktioner, der bare skal kunne ses, når produktet præsenteres på podiet. 

Formålet med dette step er altså at klarlægge og sørge for, at produktets særlige funktioner eller lækre design får de optimale rammer til at folde sig ud, når du i de senere steps skal træffe beslutninger om podiets udformning.

Podie til Rosendahl Design Group

2) Overvej om dit podie skal kunne sælge

Selvfølgelig skal dit podie understøtte salg af dit produkt i sidste ende, men måske er det ikke det primære mål? Podier bliver ofte brugt til at skabe blikfang i butikken og fremhæve et produkt fra sin allerbedste side.

Du kan dog designe dit podie således, at det kan rumme et lille ”lager” af varer, som kunderne kan plukke fra og på den måde omdanne podiet fra en passiv udstilling til en aktiv udstillings- og salgskanal. På den måde slipper kunderne for at gå rundt og ”lede” efter dit produkt på standardhylderne.

3) Fastlæg om podiet skal genbruges til andre produkter

Forestiller du dig, at podiet i fremtiden skal kunne ”rumme” andre produkter, end det du i første omgang havde tiltænkt? Det er der faktisk tre gode grunde til, at du bør. 

Først og fremmest er det godt for miljøet og din pengepung, at du ikke producerer nye podier, der efterfølgende skal fragtes, men det er også godt for din synlighed i butikkerne.

Vi oplever nemlig fra vores kunder, at det ofte kan være svært at få en plads i butikken, og at det derfor er en fordel at have et podie, der kan genbruges til andre produkter eller kampagner. Det betyder helt konkret, at du slipper for igen at kæmpe om at få en plads til podiet i butikken, da det eksisterende podie blot kan genbruges. Det er smart.

Podie til Grundfos

4) Vælg hvilket markedsføringsmateriale podiet skal rumme

Skal podiet have tilhørende informationsskilte, der fortæller produktets primære budskaber? Eller hvad med prisen – skal den overhovedet være oplyst? 

Inden du designer dit podie – og for den sags skyld vælger materialer – skal du tage højde for, om podiet skal suppleres med forskelligt markedsføringsmateriale. For at gøre dit udtryk på podiet fleksibelt fra kampagne til kampagne kan du eksempelvis anvende selvklæbende folier, som nemt kan tage af igen, covers i karton uden klæb eller andre spændende elementer, som understøtter dit produkt. 

Og til sidst: Vælg dine budskaber med omhu – for mange budskaber kan mudre udstillingen af dit produkt. 

Podie til Kamstrup

5) Vælg podiets materiale og form

Materialevalget er en af de vigtigste overvejelser i designprocessen af et podie. Det bunder blandt andet i, at det er materialet, der afgør æstetikken, funktionen, prisen, vægten, størrelsen og wow-effekten på dit podie. Eksempelvis er et podie med en let, rund og gennemsigtig akryl-plade et godt match til små smykker, men mindre godt til store, tunge haveredskaber. 

Vælger du eksempelvis et stort, firkantet podie i ædeltræ, får du et naturligt, autentisk og eksklusivt look, men det er samtidigt en dyr løsning, der er tung at flytte, dyr i transport og svær at opbevare.

Og hvis det er afgørende, at dit podie er miljøvenligt, skal du vælge et materiale, der er let og kan pakkes fladt – eksempelvis GLS®-materialet.

Materialevalget er altså afgørende for podiets form, dets funktioner og de signaler, du vil kommunikere med dit produkt.

6) Bestil en prototype og test 

Det er altid en god idé at bestille en prototype, inden du bestiller en stor mængde podier, så du efterfølgende undgår at finde ud af, at det havde været meget rart med plads til en holder til flyers og et fastmonteret LED-lys inde podiet. Og så var det heller ikke det helt rette grafiske layout alligevel… Bestil en protype og test løsningen, så du kan se, hvad der virker i praksis, så du har mulighed for at justere til.

Prototypen kan også bruges til at sælge hele idéen om ”et podie” ind internt i organisationen, hvor mange interessenter typisk har en holdning til det færdige podie og dets egenskaber og look.

Med en prototype får du et fysisk podie, alle kan godkende og tage ”ejerskab” over. På den måde er der større chance for, at dine podier rent faktisk gør en forskel i butikken. Det kan også ofte være vigtigt for butikskæden at se og godkende brandowner-udstillingsmaterialer, inden det kommer i butikken.

Podie til Dynaudio

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig?

Vi håber, at du med ovenstående guide er blevet klogere på, hvordan du bedst sikrer dig et podie, der løser alle dine behov og giver dig en flot udstilling i butikken.

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig med at fremhæve dine produkter, er du velkommen til at tage fat i os. 

Du kan kontakte os på +45 30 26 86 80 eller lh@mercolink.dk.